Pingdom Check
Du kan søge efter
|
Søg efter support

Immigration og indrejseregler

Vi vil helst ikke have, at du skal bruge ferietid på at løse problemer med din rejsedokumentation i en lufthavn i et fremmed land. Så sørg for at tage dig tid til at gennemgå disse told- og immigrationsrelaterede regler.

Krav til amerikanske og canadiske statsborgere, der rejser til et europæisk land i Schengen-området. - Turist- eller forretningsrejser

  • Amerikansk eller canadisk pas - skal være gyldigt mindst 3 måneder ud over påtænkt ophold
  • Billetter og dokumentation for returrejse eller videre rejse
  • Intet visum påkrævet for ophold op til tre måneder (maksimalt tre måneders samlet ophold inden for en seks måneders periode i de kombinerede Schengen-lande)
  • Vaccination: Ikke påkrævet

Schengen-samarbejdet indbefatter aktuelt 26 lande. Alle EU-lande er medlemmer, undtagen Storbritannien, Irland, Rumænien, Kroatien og Bulgarien. EØS-medlemmerne Island, Schweiz og Norge er også medlemmer af Schengen.

Krav til amerikanske og canadiske statsborgere, der rejser til et europæisk land, som ikke en del af Schengen-traktaten - Turist- eller forretningsrejser

  • Amerikansk eller canadisk pas - skal være gyldigt mindst 3 måneder ud over påtænkt ophold
  • Billetter og dokumentation for returrejse eller videre rejse
  • Intet visum påkrævet for ophold op til seks måneder
  • Vaccination: Ikke påkrævet

Rejsende, der søger arbejde eller planlægger at studere i Europa, skal kontakte deres nærmeste ambassade eller det nærmeste konsulat.

Krav til ikke-indvandrere, der rejser til USA - Turist- eller forretningsrejser

  • Pas plus gyldigt visum - skal være gyldigt mindst 6 måneder ud over påtænkt ophold
  • Vaccination: Ikke påkrævet

Visum er ikke påkrævet, hvis du rejser under US Visa Waiver Program og opfylder følgende betingelser:

  • Fra og med den 26. oktober 2004 har etmaskinlæseligt pas(MRP)
  • Kun rejser som turist eller forretningsrejsende
  • Er ikke-indvandrer
  • Ophold op til 90 dage eller mindre
  • Opfylder alle betingelser i USA Visa Waiver Program
  • Har en billet til videre rejse/returbillet

Få mere at vide hos US Customs Service.

Oversigt over indrejsekrav i henhold til aftalen om visumfritagelse (VWP)

For at kunne rejse ind i USA under VWP skal den rejsende:

  • Være borger i et kvalificeret land
  • Have et gyldigt, maskinlæsbart pas (e-pas) udstedt af det berettigede land
  • Anmode om begrænset ophold på op til 90 dage eller mindre som forretningsrejsende eller turist.

Opholdet for VWP-rejsende kan ikke forlænges ud over de 90 dage, og det kan heller ikke tilføjes til en anden opholdsperiode.

Yderligere oplysninger kan findes på US State Department-hjemmesiden.

Enhver passager, som ikke opfylder ovenstående krav, har brug for et ikke-indvandrer-visum for at komme ind i USA. I modsatte fald er der risiko for gennemrejseafvisning eller indrejseafvisning ved ankomsten samt bøde.