Sommer i Nuuk: Opplev den grønlandske hovedstaden og dens omgivelser. | Icelandair
Pingdom Check
04/07/2021 | 11:00 AM

Sommer i Nuuk

Icelandair opererer nå flyvninger mellom Island og Nuuk, Grønland.

Foto og tekst av Benjamin Hardman

Nuuk virker mer som en by enn jeg hadde forestilt meg. Her finnes koselige restauranter, et kjøpesenter og hoteller, og det har en kulturell sjarm som nesten får deg til å glemme at du er rett under polarsirkelen. Da jeg gikk forbi kirken og ned til vannkanten og så over den enorme Nuuk-fjorden, var det ikke bare fiskere på vei ut på feltet som jeg fikk se, men også et ensomt isfjell som drev forbi – nok en påminnelse om de ekstreme omgivelsene, med den grønlandske innlandsisen i enden av fjorden.

Gjennom kikkerten kunne jeg se hvalsprut i horisonten. Først var det én hval, så to, deretter kom en hel bøling opp til overflaten. De svømte ganske langt fra land, så i det øyeblikket visste jeg at jeg måtte komme meg ut på vannet.

Kort tid etter var jeg om bord på en av Nuuks taxibåter for et fjordeventyr utenfor fjellet Sermitsiaq De brede klippene og de storslåtte, steinete toppene på begge sider av fjorden innga ærefrykt for det unike terrenget, og hadde kameraet rettet mot fjellene hele tiden.

Web_image-benjamin-hardman-air-iceland-DJI_0073-2.jpg

Da jeg nådde den forlatte bosetningen Qoornoq, fikk jeg en sterk følelse av hvordan ting var før i tiden. Ekstremt isolert og utsatt for elementene, men de solide, fargerike bygningene som fortsatt sto ved kystlinjen, sa sitt om utholdenheten til grønlenderne.

På vei tilbake mot byen hørtes ekkoet av en foss over fjellveggene. Jeg kunne føle at den var stor. Nærmere fossen begynte tåken å falle som regn mot den knallblå himmelen, og jeg så fossen strømme fra en bratt klippe og rett ut i havet. Ikke lenge etter så vi hval ved fjordmunningen – å komme på nært hold var et uforglemmelig øyeblikk.

Web_image-benjamin-hardman-air-iceland-DJI_0082-2.jpg