Pingdom Check
07/09/2019 | 11:23 PM

Vatnajökull National Park inkluderet på UNESCOs verdensarvsliste

Juli 2019 sætter en ny milepæl, da Vatnajökull National Park bliver det tredje område i Island som bliver tilføjet til UNESCOs verdensarvsliste. Med tilføjelsen af Vatnajökull National Park er 14% af Islands territorium, nu en del af verdensarven. De to andre områder er Þingvellir National Park og den vulkanske ø Surtsey.

Vatnajökull National Park er 14.701 kvadratkilometer af unikke landskaber med betagende naturfænomener. Islands største gletsjer Vatnajökul - dominerer nationalparken og byder på en enestående panorama af gletsjertunger, is-laguner samt sne og is-klædte bjergtoppe. Når vulkanerne som gemmer sig under isen vågner op, byder de på et unikt og enestående show.

Formet af naturens store kræfter, giver området mulighed for at udforske det islandske højlands storhed, samt nogle af de nyeste lava formationer, monumentale bjerge, tordnende vandfald og ikoniske kløfter. Nationalparken strækker sig fra de sydøstlige kyster, til langt op mod nord.

Large-Múlagjjúfur_bs_2018.jpg

Lokalbefolkningen og turister er i årtier blevet tiltrukket af dette natur område - så det er ikke en tilfældighed, at et af vores fly er blevet malet som Vatnajökull gletsjeren. For at fejre Icelandairs 80 års jubilæum, bestilte 

Icelandair en flyvende gletsjer - en hyldest til Vatnajökulls skønhed og storslåethed. Ved hjælp af teknikken ”airbrushing” tog det i alt 25 eksperter 24 dage,  at spraymåle billedet af gletsjeren på flyet i hånden, og resultatet er uovertruffet.

Vatnajokull-topmynd.jpg

Vi hos Icelandair påskønner UNESCOs optagelse af  recognize Vatnajökull National Park i den eksklusive gruppe af globale kultur- og naturarvssteder, der er værdige til beskyttelse og bevarelse.


Banner image: Jökulsárlón. Photo by Giula Gartner
Upper image: Múlagljúfur. Photo by Björn Steinbekk
Lower image: Vatnajökull, 
special livery aircraft