Fortrolighedspolitik | Icelandair
Pingdom Check

Icelandairs fortrolighedspolitik

Icelandair tager beskyttelse af dine persondata yderst alvorligt og respekterer dit privatliv.

Her følger en opsummering af, hvordan Icelandair forholder sig til din ret til privatlivets fred, indsamling, anvendelse og behandling af dine persondata:

  • Icelandair giver dig oplysninger om de data, vi indsamler, og hvad vi gør med dem.
  • Icelandair implementerer foranstaltninger og metoder, så dine oplysninger opbevares på en sikker og beskyttet måde.
  • Icelandair sørger for, at dine ret til databeskyttelse respekteres, og giver dig mere kontrol over dine egne oplysninger.
  • Icelandair bruger de informationer, du giver os til de formål, der beskrives i vores fortrolighedspolitik. Disse formål omfatter at levere
  • de tjenester, du har anmodet om, og forbedre din oplevelse af Icelandair.
  • Icelandair bruger også oplysningerne, så vi bedre kan forstå dig og give dig relevante tilbud.
  • Icelandair sender dig ingen marketingmaterialer, hvis du fortæller os, at du ikke’ ønsker det. Vi fortsætter imidlertid med at sende dig vigtige opdateringer og informationer om en tjeneste eller et produkt, du har købt, så vi holder dig informeret om din booking, tjeneste eller rejseplan.
  • Ved at klikke på afsnittet herunder, kan du læse alt i vores fortrolighedspolitik. Ved at læse fortrolighedspolitikken får du en bedre forståelse for, hvordan dine persondata anvendes, de indsamlede typer informationer, hvordan de indsamles, hvilke formål de anvendes til, og hvem de deles med.

Vi giver dig specifikke eksempler på, hvordan dine persondata behandles. Hvis du har flere spørgsmål, så kontakt os via e-mail ved at skrive til privacy@icelandair.is.

Husk på, at ovenstående opsummering og fortrolighedspolitikken herunder ikke er kontraktligt forpligtende og indgår derfor ikke i din kontrakt med os, uden at berøre dine rettigheder i henhold til den gældende lovgivning.

Hvornår sender vi dig marketing?

Når du angiver dine oplysninger direkte til os, kan du blive spurgt, om du ikke’ ønsker at modtage vores marketingmaterialer. Nogle gange reklamerer Icelandair for produkter og tjenester fra tredjeparter og andre datterselskaber i Icelandair Group.Icelandair kan anmode om dit samtykke til at modtage marketingmaterialer fra andre tredjeparter uden for Icelandair Group.Uanset om du vælger at modtage vores marketingmaterialer, eller hvordan de skal leveres, så respekterer vi det.

Hvilke valgmuligheder har du for at modtage vores marketingmaterialer?

Du kan altid skifte mening, om du gerne vil have tilsendt marketingmaterialer eller ikke. Du kan benytte følgende metoder til standse marketingmaterialer fra os:

  • Er du medlem af Icelandair Saga Club, kan du ændre dine præferencer på nettet ved at logge ind på din profil via vores websted. Du kan også ringe til vores servicecenter på tlf. 33 70 22 00 eller skrive til Icelandair Saga Club via denne Kontakt os-formular på Icelandair webstedet.
  • Hver marketingmeddelelse, du får via e-mail, giver dig desuden mulighed for at fravælge (unsubscribe) at modtage flere marketingmaterialer fra os.
  • Eller du kan ringe til vores servicecenter på tel. 33 70 22 00 og bede om at framelde marketingmaterialer fremover.

Selv om du fravælger at modtage marketingmaterialer, kommunikerer vi stadig med dig vedrørende de tjenester og produkter, du har købt. Vi sender dig f.eks. påmindelsesmeddelelser, at check-in til dit fly er åbent, for at sende dig en elektronisk billet eller informere dig om eventuelle ændringer eller forstyrrelser af tjenesterne. Er du medlem af Icelandair Saga Club, sender vi dig desuden oplysninger om dit medlemskab eller om vigtige tjenester, såsom hvis og hvornår dine bonusfordele udløber.Du skal være klar over, at hvis du anfører, at du ikke ønsker at modtage marketingmaterialer fra os, gemmer vi dine persondata, så vi kan efterkomme dit ønske om ikke at modtage den type materiale.

Hvor længe gemmer vi persondata?

Dine persondata opbevares så længe, de er nødvendige for det formål, hvortil de databehandles. Vi er eksempelvis nødt til at gemme informationer vedrørende dine rejser, mens de er nødvendige for at indfri dine rejsearrangementer, og derefter så vi kan reagere på erstatningskrav, tvister eller spørgsmål vedrørende bookingen. Dine informationer gemmes også, så vi kan give dig bedre og mere personlige tjenester, og så du kan nyde de eventuelle loyalitetsfordele, du har optjent.

Icelandair revurderer aktivt persondata, så de ikke gemmes i længere tid, end der er retsgrundlag for at databehandle dem. I nogle tilfælde anonymiseres de og i andre tilfælde slettes de.

Oplysninger om den dataansvarlige for dine persondata

Så længe Icelandair behandler dine persondata i henhold til denne fortrolighedspolitik, anses Icelandair for at være den “dataansvarlige” for dine persondata i henhold til databeskyttelsesloven i EU og Island. Vores adresse er:

Icelandair ehf.
Reykjavíkurflugvelli,
101 Reykjavík
Island

Icelandair har ansat en databeskyttelsesrådgiver, som kan kontaktes via e-mail privacy@icelandair.is  eller ved at skrive til ovennævnte adresse. 

Når du booker en flyvning med Icelandair, men hvor rejsen delvist leveres af andre flyselskaber, er disse flyselskaber separate “dataansvarlige” i henhold til databeskyttelsesloven i EU. I så tilfælde er Icelandair og de andre flyselskaber i fællesskab ansvarlige for dine persondata.

Eventuelle ekstra tjenesteleverandører, f.eks. rejsebureau, hotel eller biludlejning, som står for en del af dine tjenester, er i så fald også separate “dataansvarlige”. Deres fortrolighedspolitik kan hentes direkte fra dem.

Vær opmærksom på, at afhængigt af de tjenester, du har anmodet om, indgår der andre aftaler i dit kontraktlige forhold til Icelandair. Eksempler på sådanne aftaler er Icelandair’s transportbetingelser for passagerer og bagage samt betingelserne for medlemskab af Saga Club.

Har du anmodet om ekstra tjenester, om ikke har med flyvning at gøre, eller booket en pakkeløsning med denne type tjenester, identificeres disse tjenesteleverandører i forbindelse med booking- eller bestillingsprocessen. Den type tjenesteleverandører er også separate “dataansvarlige”.

Hvornår gælder denne politik?

Icelandairs fortrolighedspolitik er gældende, når vi indsamler, bruger eller på anden måde databehandler dine persondata vedrørende dit forhold til os som kunde eller potentiel kunde. Det omfatter, når du booker flybilletter hos os eller rejser med os, benytter vores ekstra tjenester, websteder eller mobile apper. Fortrolighedspolitikken er desuden gældende, når du kontakter vores tjenestebureauer eller booker vores tjenester via tredjeparter. En sådan tredjepart kan eksempelvis være et rejsebureau eller et andet flyselskab.

Der hvor vi henviser til, at andre er dataansvarlige i afsnittene ’Persondataansvarlig’ og ’Hvem deler vi dine persondata med?’, bør du besøge deres fortrolighedspolitik for yderligere oplysninger.

For at få flere oplysninger om gyldigheden af en fortrolighedspolitik, såsom når der er flere “dataansvarlige”, som beskrevet i afsnittet “Oplysninger om den dataansvarlige for dine persondata”, eller når vi deler dine persondata, som beskrevet i afsnittet “I hvilket tilfælde og med hvem deler vi dine persondata?”, anbefaler vi, at du refererer til deres fortrolighedspolitik for yderligere oplysninger.

Ekstra vilkår og betingelser eller politikker kan være gældende, hvis du bestiller ekstra tjenester fra os, f.eks. hvis du bruger vores Wi-Fi om bord, deltager i en konkurrence, der er forbundet med Icelandair og andre tredjeparter, eller hvis du melder dig ind i Icelandair Saga Club.

Hvad er persondata?

I ethvert tilfælde hvor informationer indeholder oplysninger, der identificerer dig som person, eller som kan Personligbruges til det formål, anses de for at være persondata. Det kan eksempelvis være dit navn, dine kontaktoplysninger, dit medlems-ID til Icelandair Saga Club eller din købshistorik. Oplysninger om, hvordan du benytter vores websteder og mobile apper kan også være persondata.

I hvilke tilfælde databehandler vi, og fra hvem kan vi eventuelt modtage dine persondata?

Vi indsamler altid dine persondata, når du benytter vores tjenester, websteder, mobile apper, når du kontakter os via e-mail, de sociale medier eller vores tjenestebureauer. Det samme gælder, når tjenesterne leveres via tredjeparter eller bureauer, son handler på Icelandairs vegne. Vær opmærksom på, at såfremt du ikke ønsker at give os dine persondata, som er nødvendige for at en kontrakt kan fungere, eller som loven foreskriver, vi skal databehandle, kan vi muligvis ikke levere en del af eller alle de ønskede tjenester.Vi kan desuden modtage dine persondata fra tredjeparter, såsom:

  • Når en virksomhed, der har indgået kontrakt med Icelandair, leverer en tjeneste til dig.
  • Når en virksomhed eller tredjepart, der har noget med din rejse at gøre, leverer tjenester til dig, f.eks. told- eller immigrationsmyndigheder, lufthavnsoperatører, flyselskaber, som er involveret i din forudgående eller videre rejse.
  • Når en virksomhed er involveret i vores loyalitetsordninger, konkurrencer eller andre kundeprogrammer, såsom et hotel, andre flyselskaber, en rejseleverandør eller en biludlejer.
  • Når en virksomhed giver Icelandair dine informationer, som det er anført i deres fortrolighedspolitik.

For at se de typer persondata, som Icelandair behandler vedrørende dig, skal du læse afsnittet “Hvilke typer persondata behandler vi?”

Hvilke typer persondata behandler vi?

Vi er nødt til at behandle dine persondata, for at vi kan levere vores egne tjenester til dig, eller tjenester fra andre dataansvarlige, som delvist leverer de tjenester, du har anmodet om. Der kan ske yderligere databehandling, så vi kan levere relevante marketingmaterialer, og så dine erfaringer med Icelandair bliver endnu bedre.Icelandair behandler følgende typer persondata:

  • Oplysninger, du giver, som anvendes til at håndtere og gennemføre en booking eller levere de tjenester, du har anmodet om.
    • Dit navn, adresse, e-mail, kontaktoplysninger, fødselsdato, køn, pasnummer, kontooplysninger og betalingsinformationer.
    • Såfremt du booker for en anden person, kan vi indsamle dine faktureringsoplysninger, men evt. kommunikere direkte med passageren om vedkommendes flyvning.
    • Vi ved, hvis du har booket din flybillet via vores websted eller brugte en anden salgskanal, såsom et rejsebureau, vores servicecenter eller vores sider på de sociale medier.
  • Informationer, der indsamles under din rejse med os.
    • Vi kan indsamle oplysninger om dit samspil med personalet eller kabinepersonalet før og under flyveturen.
  • Oplysninger om dine rejsearrangementer.
    • Oplysninger on din booking og rejseplan.
    • Oplysninger om alle specifikke præferencer, såsom måltidsønsker, ønsker om siddeplads, nødvendig ekstra assistance eller tjenester og andre relevante informationer.
  • Oplysninger om tidligere benyttede tjenester.
    • Oplysninger om dine tidligere rejser, rejsearrangementer, problemer og forstyrrelser i forbindelse med dine rejser, tjenesteændringer, såsom opgraderinger, bagagekrav, bortkommet bagage eller kundetilbagemeldinger.
  • Oplysninger om samspil og registreringer på nettet.
    • Vi gemmer dine informationer, så vi er sikre på, at vi databehandler dig korrekt, hvis du er registreret hos os, enten via Icelandair Saga Club, andre loyalitetsordninger eller kundeprogrammer.
    • Vi gemmer dine informationer, hvis du har deltaget i en konkurrence, tilmeldt dig en kampagne eller kontaktet os via de sociale medier, såsom Facebook eller Twitter.
  • Informationer om hvordan du benytter og indgår i samspil med vores websteder, tjenestebureauer og mobile apper.
    • For at gøre dine informationer mere personlige, for at forbedre vores websted og løse problemer i forbindelse med bookingprocessen indsamler vi informationer om dine søgninger og det indhold, du har set og været i berøring med på vores websted ved hjælp af cookies og andre teknologier, såsom det websted, du kom fra, internetbannerreklamer og link, som ses på vores marketingpartneres’ websteder.
    • Vi bruger tidligere data om internetbrug, som er lagret i cookies, til at forstå dig som kunde og give dig en mere personlig behandling. Det kan bl.a. være, hvis du har indtastet nogen form for informationer om booking eller passagernavne på vores websted, eller hvis du brugte dit medlemsnummer til Icelandair Saga Club.
    • Ud fra dit databrugsmønster kan vi forstå, at du besøgte vores websted og søgte efter en flyforbindelse, men ikke gennemførte bookingen. Vi kan bruge oplysningerne til at kontakte dig for at tilbyde flere oplysninger om den booking eller de destinationer, du var interesseret i.
  • Oplysninger om hvor du befinder dig fra din enhed, hvis du har været inde på vores websted eller brugt vores mobile app. Dette er din IP-adresse. En IP-adresse (dvs. Internet Protocol-adresse) er en talkode, der fungerer som entydig identifikator for din computer eller anden enhed – dette kan deaktiveres via enheden).
    • Den identificerer det land, hvorfra du kommer ind på det relevante websted eller app, og det gør, at vi kan give dig mere relevant indhold og bruge det rette sprog.
    • Såfremt du har givet tilladelse til det, kan vi bruge denne funktion på din enhed (såsom Bluetooth, Wi-Fi og GPS) til at bestemme din placering, så vi kan hjælpe med flyforbindelser, boarding af vores fly samt levere personlig service (du kan finde eller ændre denne valgmulighed ved at rette placeringsindstillingerne på din enhed).

Få flere oplysninger ved at læse vores Cookiepolitik.

Hvornår og hvorfor indsamler vi ‘følsomme persondata’?

Icelandair kan i nogle tilfælde behandle de persondata, som anses for at være følsomme. Persondata i specifikke kategorier, såsom religion, helbredsoplysninger eller etnisk oprindelse, kræver ekstra sikkerhedsforanstaltninger i henhold til databeskyttelsesloven i EU og Island. Disse kategorier kaldes “følsomme persondata”. Icelandair behandler kun disse datakategorier i bestemte situationer.Her følger nogle eksempler, hvor vi kan behandle “følsomme persondata”:

  • Såfremt du har anmodet om specifik medicinsk assistance, såsom kørestolsassistance eller iltflaske.
  • Nogle ønskede tjenester, såsom bestemte typer måltider, kan sige noget om din religion, dit helbred eller andre præferencer. Denne type oplysninger anses muligvis eller muligvis ikke for at være “følsomme persondata”.
  • Såfremt du har anmodet om tilladelse til at flyve. selv om du har en sygdom, eller fordi du er gravid over 28 uger.
  • Såfremt du har valgt at give os disse oplysninger, eller de er videreformidlet af en tredjepart, såsom et rejsebureau, som har foretaget din booking.

Til hvilke formål behandler vi dine persondata?

De vigtigste formål, vi behandler dine persondata til, er følgende:

  • Til at levere de tjenester, du har anmodet om, og til at sikre, at dine rejsearrangementer overholdes.
    • Vi er nødt til at bruge dine oplysninger, såsom navn, adresse, kontaktoplysninger, fødselsdato, køn, pasnummer, dine kontooplysninger og betalingsinformationer, så vi kan behandle bookinger, overholde dine rejsearrangementer, behandle indbetalinger, give informationer til relevante myndigheder (såsom skatte-, told- og immigrationsmyndigheder) og så Icelandairs agenturer ved, hvem der er booket ind på en flyvning.
  • Til at administrere boardingprocessen og lettere at finde de bedste flyforbindelser i lufthavnen.
    • Såfremt dit fly er parat til afgang, og du endnu ikke er gået om bord i flyet, kan vi være nødt til at kontrollere, om du har passeret lufthavnens sikkerhedssystem, eller om du skulle være om bord på et tilslutningsfly, så vi ved, hvordan du kan kontaktes for at boarde flyet.
    • Såfremt du skal med et tilslutningsfly, er vi nødt til at vide, hvor din indcheckede bagage skal transporteres hen, så den ankommer på din endelige destination.
  • Til at sende dig opdateringer om din flyforbindelse og andre tjenester.
    • Vi kan sende dig informationer, når check-in er åben til dit fly, eller hvis der har været forstyrrelser eller ændringer.
  • Til at spore hvor du er før din flyafgang og i lufthavnen.
    • Når du rejser med os og bruger en lufthavn, hvor vi er aktive, kan vi overvåge, hvor du befinder dig inden for lufthavnen, så vi kan hjælpe dig med flyforbindelser og boarding af vores fly samt give dig en mere personlig betjening.
    • Såfremt du har brugt dit boardingpas til at komme ind i en af vores lounger.
  • Til et hjælpe med at opretholde sikkerheden og til at overholde bestemte juridiske og lovmæssige krav, som påhviler Icelandair som flyselskab.
    • Som flyselskab forpligter lovgivningen Icelandair til at holde en liste med oplysninger om passagererne på vores fly.
    • Lovgivningen i nogle lande, såsom USA, Canada og UK, kræver at flyselskaberne giver grænse- og immigrationsmyndighederne bestemte oplysninger om passagererne.
    • Icelandair ajourfører data, som kan bruges til afvise tjenester til bestemte personer på grund af tidligere hændelser, f.eks. hvis de udgør en sikkerhedsrisiko, har chikaneret andre passagerer eller personale.

  • Til at levere tjenester, der passer perfekt til dine krav eller præferencer, og så vi kan behandle dig på en mere personlig måde.
    • Såfremt du er medlem af Icelandair Saga Club, kan vi gøre dine oplevelser mere personlige, når du flyver med os via Saga Class. Kabinepersonalet kan f.eks. byde dig velkommen igen om bord på et Icelandair fly
    • Vi kan opdatere og dele oplysninger, der ikke er personlige, med vores mediebureauer, så du kommer til at se skræddersyede og relevante reklamer fra vores partnere og tredjeparter på vores websteder, apper og andre typer elektronisk kommunikation.
  • Til at gennemføre analyser og markedsundersøgelser.
    • Vi analyserer, hvordan kunderne anvender vores salgskanaler, produkter og tjenester, så vi kan forstå, hvordan vi kan forbedre de tjenester, vi tilbyder, samt anspore kunderne til at benytte hele vores produkt- og tjenesteudbud.
  • For at markedsføre og holde dig informeret om Icelandairs produkter og tjenester.
    • Vi kan sende dig informationer om vores produkter og tjenester samt produkter og tjenester fra andre selskaber i Icelandair Group, enten via e-mail eller sms-besked.
    • Vi kan tilpasse indholdet af vores websteder, apper, e-mail og anden kommunikation, så vi sikrer, de er så relevante som muligt – herunder om tidligere destinationer samt dertil relevante tilbud og/eller tjenester eller til en lignende destination.
    • Forstå dine flyvepræferencer og give informationer om tilbud, såsom opgraderinger.
    • Hvis du ’har søgt efter flyforbindelser, men ikke booket nogen, kan vi minde dig om vores tjenester via de sociale medier, f.eks. Facebook eller Twitter baseret på de flyvninger, du tidligere har søgt efter.
    • Vi kan kombinere anonymiserede marketingdata om kunderelationer ved en tredjepart (f.eks. Google, Facebook), så begge virksomheder kan forstå aktiviteterne ud fra din adfærd, f.eks. via kendskab til andre besøgte sider.
  • For at sende statusopdateringer og meddelelser om tjenester.
    • Selv om du har fravalgt at modtage vores marketingmaterialer, kan vi stadig sende dig meddelelser om de tjenester, du har booket til brug, såsom din rejseplan. Den type kommunikation hjælper dig med at få mest muligt ud af vores tjenester og kan også indeholde valgmuligheder og andre oplysninger om de tjenester, du kommer til at bruge (f.eks. forudgående anmodninger om siddeplads, ekstra bagage og forudbestilte måltider).
    • Vi kan også sende dig meddelelser om de tjenester, du tidligere har benyttet, f.eks. hvor du havde et eller andet problem, og vi gerne vil kontakte dig foregribende, så det bliver fuldstændig løst.
  • For at forbedre vores websteder, produkter og tjenester.
    • Vi kan overvåge, hvordan du og andre kunder bruger vores websted, så vi kan finde ud af, hvordan webstedet kan forbedres samt sikkerheden på webstedet.
  • Til formål vedrørende juridiske erstatningskrav eller tvister.
    • Vi kan anvende dine persondata til at forsvare vores juridiske rettigheder som virksomhed eller vores medarbejderes rettigheder, f.eks. i sager vedrørende ulovlige aktiviteter, erstatningskrav, svindel eller chikane.
  • Til ledelsesmæssige og administrative formål.
    • Vi kan anvende og gemme dine persondata, herunder din købshistorik, til administrative formål, eksempelvis bl.a. regnskab og fakturering, revision, verificering af kredit- eller andre betalingskort, screening til bekæmpelse af svig (herunder søgen efter kreditoplysningsbureauer og valideringskontrol af betalingskort) samt test, vedligeholdelse og udvikling af systemerne.
    • Vi kan behandle dine persondata, når der er søgninger vedrørende anmodninger om kopier eller sletning af persondata.

Hvad er retsgrundlaget for at behandle dine persondata?

Icelandair behandler kun dine persondata, hvor der er retsgrundlag for databehandlingen. Retsgrundlaget kan variere ud fra formålet med at behandle dine persondata. I næsten alle tilfælde er retsgrundlaget følgende:

  • Fordi behandlingen af dine informationer er nødvendig, så vi kan gennemføre kontrakten, eller for ifølge din anmodning at foretage de første trin til at indgå i en kontrakt, f.eks. så vi kan indfri dine rejsearrangementer, behandle din booking eller levere de tjenester, du har anmodet om.
  • Fordi Icelandair som flyselskab har en legitim interesse i at behandle dine persondata, så vi kan drive og forbedre vores forretningsaktiviteter.
  • Fordi det er nødvendigt, at Icelandair behandler dine persondata for at overholde juridiske eller lovmæssige krav.
  • Fordi det kan være nødvendigt for Icelandair at behandle dine persondata for at beskytte dine eller en anden persons vitale interesser.
  • Fordi du har givet dit samtykke til, at Icelandair må behandle dine informationer til et specifikt formål.

Du kan læse flere informationer om databehandlingen med hensyn til hvert retsgrundlag herunder.I de tilfælde hvor behandlingen af dine data er underlagt andre love, kan der være et andet retsgrundlag for databehandlingen end som anført herover. I sådanne situationer kan databehandlingen være baseret på dit samtykke i alle tilfælde.

Databehandling baseret på kontraktlig nødvendighed

For at vores tjenester kan leveres til dig, såsom at overholde dine rejsearrangementer, er det nødvendigt, at vi behandler nogle af dine persondata. Vi er nødt til at behandle informationer som dit navn, kontaktoplysninger og betalingsinformationer, så du kan booke vores produkter, boarde et fly eller checke ind på et hotel, hvis det er en pakkebooking.

Databehandling baseret på legitime interesser

Icelandair er et kommercielt flyselskab og rejseudbyder. Som sådan har vi en legitim interesse i at behandle dine persondata, så vi kan levere, forbedre og markedsføre vores tjenester.

  • Vi kan sende dig marketingmaterialer for at reklamere for tjenester og informere dig om vores produkter eller produkter fra andre virksomheder i Icelandair Group.
  • Vi kan gennemføre analyser og bruge data til at sørge for, at du får en mere personlig oplevelse.
  • Når vi er nødt til at gennemfører juridiske erstatningskrav.

Databehandling for at overholde juridiske forpligtelser

Som flyselskab og forretning er Icelandair nødt til at overholde juridiske eller lovmæssige krav og kan være nødt til at behandle dine persondata for at overholde kravene.

  • Såfremt vores tjenester forstyrres, eller din bagage er bortkommet, kan vi være nødt til at give dig informationer om det.
  • Nogle lande, såsom USA, Canada og UK, kan kræve, at vi giver dine informationer til told- eller immigrationsmyndigheder.

For at beskytte dine eller en anden persons vitale interesser.

I sjældne tilfælde kan der opstå et presserende behov, for at vi behandler dine persondata, så vi kan beskytte dine eller en anden persons vitale interesser.

  • Opstår der en akut medicinsk nødsituation, kan vi være nødt til at behandle dine persondata, så den fornødne lægehjælp kan gives.

Databehandling baseret på samtykke

I nogle tilfælde kan vi behandle dine persondata, når du har givet dit samtykke til det.Når vi behandler dine persondata baseret på dit samtykke, kan du altid tilbagetrække dit samtykke. Det gøres ved at kontakte Icelandair ved at sende en e-mail til privacy@icelandair.is, ringe til vores servicecenter på tlf. 33 70 22 00 eller skrive til os via:

Icelandair ehf.
Reykjavíkurflugvelli,
101 Reykjavík
Island

Bemærk, at såfremt du tilbagetrækker dit samtykke, kan vi muligvis ikke levere en del af eller alle de tjenester, du har anmodet om. Desuden kan det ske, at det ikke er muligt at annullere din booking, eller at vi ikke kan refundere dine indbetalinger til os.

I hvilke tilfælde og med hvem deler vi dine persondata?

Icelandair kan dele dine persondata med søsterselskaberne i Icelandair Group, som omfatter Air Iceland Connect, Icelandair Hotels, Iceland Travel, Fjárvakur-Shared Services, Feria og Icelandair Cargo. Icelandair deler oplysninger inden for Icelandair Group, så vores søsterselskaber kan hjælpe med at levere, forbedre og markedsføre vores tjenester. Har du eksempelvis benyttet vores søsterselskabers tjenester, kan vi bruge oplysningerne til at lære mere om de typer tjenester eller produkter, du muligvis er interesseret i. For at få flere informationer om selskaberne i Icelandair Group, se webstedet for vores moderselskab.

Icelandair kan dele dine persondata med andre flyselskaber, som er involveret i opfyldelsen af dine rejsearrangementer. Icelandair deler kun dine informationer som en del af selskabets forretningsaktiviteter som et kommercielt flyselskab og rejseudbyder, eller såfremt vi har en juridisk og lovmæssig forpligtelse dertil.Dine persondata kan også deles med følgende tredjeparter:

  • Myndigheder, told- og immigrationsmyndigheder i landene på din rejseplan. Det omfatter lande, du overflyver. Loven foreskriver, at Icelandair deler dine persondata med immigrations-, told- eller grænsekontrolmyndighederne i lande som USA, Canada og UK.
    • Eksempelvis er alle passagerer, som rejser til USA, Canada eller UK, nødt til at indsende deres API (Advance Passenger Information, dvs. forhåndsinformation om passagerer). Se APIS-siden på vores websted for at få flere oplysninger.
  • Andre flyselskaber og tjenesteleverandører, som er med til at levere de tjenester, du har anmodet om. Har du eksempelvis flytilslutninger eller skal bo på hotel som en del af din rejse, som du har booket via Icelandair, er det nødvendigt at dele dine informationer med de andre flyselskaber eller tjenesteleverandører, der er nødvendige for at levere disse tjenester. Disse ekstra tjenesteleverandører identificeres i forbindelse med bookingprocessen.
  • Såfremt du bliver medlem af Icelandair Saga Club eller et tilknyttet loyalitetsprogram, og du optjener bonusfordele, kan dine persondata blive delt med netop de loyalitetsprogrammer, så det sikres, at du får dine bonusfordele leveret.
    • Er du medlem af Icelandair Saga Club, og du flyver med Finnair (eller et andet tilknyttet loyalitetsprogram), kan du dermed være berettiget til bonusfordele i Saga Club. Vi er nødt til at dele oplysningerne om dit medlemskab af Saga Club med Finnair, så du kan få disse bonusfordele.
  • Betalings- og kreditkortselskaber, kreditoplysningsbureauer og virksomheder, som arbejder med screening til bekæmpelse af svig, så vi kan databehandle og modtage dine indbetalinger, og så vi beskytter os selv mod svindel.
  • I tilfælde hvor loven kræver, at vi dele dine informationer med officielle myndigheder og retshåndhævende instanser.
  • Tredjepartsleverandører, som vi benytter til databehandling, så vi kan levere dine produkter, tjenester og marketingmaterialer. Det er f.eks. tredjepartsleverandører, som er involveret i datalagring, groundhandling i lufthavne eller marketingtjenester.
  • Tredjeparter, som er involveret i juridiske erstatningskrav, såsom advokatfirmaer eller domstole.
  • Tredjeparter, såsom sikkerhedsvirksomheder, politi- og tilsynsmyndigheder, når vi er nødt til at beskytte vores ejendom og aktiver, sørge for vores kunders, personales og aktivers sikkerhed, eller når vi skal håndhæve vores rettigheder.
  • Icelandair kan give andre websteder anonyme brugsdata, som gør, at de får at vide, om du har besøgt deres websteder. Få flere oplysninger ved at læse vores cookiepolitik.
  • Icelandair kan være nødt til at oplyse dine persondata, hvis loven kræver det, herunder hvis Icelandair beslutter at arbejde fra en ny destination, hvor lovgivningen kræver, at vi giver dem persondata.

Hvis de tjenester, du har anmodet om, omfatter andre selskaber i Icelandair Group, f.eks. hvis de sørger for dit hotelophold eller dagsture, sendes dine persondata til Icelandair samt andre involverede selskaber i Icelandair Group.Icelandair sælger ikke ​​dine persondata til tredjeparter. Vi tillader ikke tredjeparter uden for Icelandair Group at sende marketingmateriale til dig, medmindre du har givet samtykke til det.

Hvilke lande overføres dine persondata til?

Som et kommercielt flyselskab har Icelandair forretningspartnere i mange lande over hele verden. Derfor kan Icelandair overføre og lagre dine persondata i lande uden for EØS. Icelandair kan dele dine informationer med tredjeparter i lande uden for EØS, så vi kan levere de tjenester, du har anmodet om, eller af andre legitime årsager. Lovgivningen i nogle lande kræver eksempelvis, at Icelandair deler dine persondata med told- og immigrationsmyndigheder. For at læse mere om hvem dine persondata kan deles med, læs afsnittet “+ I hvilke tilfælde og med hvem deler vi dine persondata?”.Vær opmærksom på, at det betyder, at dine persondata kan overføres til tredjeparter, som befinder sig i lande, hvor loven giver færre rettigheder end lovgivningen i dit hjemland.

Hvordan beskytter Icelandair persondata, som overføres til tredjelande?

I henhold til databeskyttelseslovgivningen i EU og Island skal bestemte krav overholdes, når dine persondata overføres til et land uden for EØS. Disse krav har til formål at sikre, at dine persondata er tilstrækkeligt beskyttede, også når de overføres uden for EØS.Når Icelandair overfører dine persondata til et tredjeland, gælder ét af følgende:

  • Overførslen sker til et land, der anses for at give persondata tilstrækkelig beskyttelse, i henhold til Europa-Kommissionens beslutning. Når data overføres til USA, kan overførslerne være baseret på EU-USA Privacy Shield.
  • Persondataenes modtager har accepteret bindende selskabsregler, som giver dine persondata tilstrækkelig beskyttelse.
  • Icelandair og modtageren af dine persondata har indgået kontraktaftaler om dataoverførslen, der indeholder standardkontraktbestemmelser, som Europa-Kommissionen har besluttet giver dine persondata tilstrækkelig beskyttelse.
  • De pågældende data kaldes PNR-data (dvs. passagerlistedata), og overførslen sker baseret på en bilateral aftale mellem EU og et tredjeland, som beskytter persondata på et højt niveau.
  • Persondataenes modtager har accepteret et adfærdskodeks, som indfrier kravene i databeskyttelseslovgivningen for EU og Island.
  • Persondataenes modtager har opnået certificering, som er udstedt af en akkrediteret certificeringsinstans, i henhold til databeskyttelseslovgivningen i EU og Island.

Hvad kan du gøre for at sikre dine persondata bedst muligt?

Icelandair gør alt for at beskytte dine persondata. Vi ser meget gerne, at du selv gør, hvad du kan for at sikre dine persondata. Her er nogle foranstaltninger, du kan træffe for at sikre informationerne:

Oplys ikke’ din bookingreference til andre

Når du booker en flybillet, får du altid en bookingreference, som kaldes PNR (Passenger Name Record, dvs. passagerlistedata). Der ses en bookingreference på billetten eller e-mailbekræftelsen til hver passager i en booking. Du må aldrig dele din bookingreference med andre, da det kan give andre mennesker adgang til oplysninger forbundet med din booking.Booker du en flybillet både til dig selv og andre, og du gerne vil vise dem dine bookingoplysninger, anbefaler vi, at hver passager foretager en separat booking.

Sørg for, at din loginoplysninger forbliver fortrolige.

Er du medlem af Icelandair Saga Club, får du udstedt et entydigt bruger-ID, så du kan logge ind på din profil på vores websteder eller mobile apper. For at sikre at dine ID-oplysninger forbliver sikre, må du aldrig dele dem med nogen andre. Icelandair anbefaler, at du altid logger ud igen, når du er færdig med at bruge vores tjenester på nettet, så du er sikker på, at ingen andre kan åbne din online profil.

Pas på, når du er online og undgå internetsvindel.

Uærlige personer kan forsøge at få fat på dine persondata ved at prøve at narre dig, når du er på nettet. Denne ulovlige aktivitet kaldes “phishing”. Phishing forgår ofte ved at sende dig en e-mail, som er udformet, så du tror, den kommer fra en lovlig virksomhed. Den type e-mail indgår dog ofte i et svindelnummer, der skal narre dig til at afsløre oplysninger, f.eks. dine persondata, login-ID eller bankinformationer. Phishing-e-mail indeholder ofte link til falske websider, som i høj grad ligner helt legitime websteder.

Ændringer og rettelser i denne politik

Icelandair kan af og til foretage ændringer i denne fortrolighedspolitik, så den afspejler, hvordan vi behandler persondata. Icelandair kan indsætte en meddelelse på webstedet eller kommunikere med dig på andre måder, når fortrolighedspolitikken ændres. Du kan læse sidste version af vores fortrolighedspolitik på dette websted.

Såfremt du ikke ønsker, at vi behandler dine information i henhold til vores fortrolighedspolitik, er du nødt til at ophøre med at bruge vores tjenester eller slette din konto, hvis det er relevant. Du kan desuden anmode om adgang til, rettelse, begrænsning eller sletning af dine persondata. Find flere informationer ved at læse afsnittene “Hvad er dine rettigheder som vores kunde?” og “Hvordan kan jeg anmode om en kopi eller sletning af mine persondata, og hvordan kan jeg indsende en klage?” nedenfor.

Hvad er dine rettigheder som vores kunde?

Som vores kunde har du ret til at anmode om adgang til, rettelse, begrænsning og sletning af de persondata, vi har om dig. Du kan ligeledes få en kopi af dine persondata. Få flere informationer om sådanne anmodninger ved at læse afsnittet “Hvordan kan jeg anmode om en kopi eller sletning af mine persondata, og hvordan kan jeg indsende en klage?” nedenfor.

Som vores kunde har du ret til at gøre indsigelse mod en del af databehandlingen. I tilfælde hvor behandlingen er baseret på dit samtykke, kan du altid tilbagetrække dit samtykke. Læs afsnittet “Databehandling baseret på dit samtykke” ovenfor for at få flere informationer om at tilbagetrække dit samtykke. Vær opmærksom på, at de ovenfor anførte rettigheder kan være begrænsede. Det kan eksempelvis ske, at vi ikke kan slette dine data, hvor vi kan dokumentere, at der foreligger et lovkrav om at behandle dine data.

Vær også opmærksom på, at hvis du anmoder om at få dine persondata slettet, kan det påvirke dit kundeforhold til os. Slettes dine persondata, kan det f.eks. medføre, at dine optjente bonusfordele i Icelandair Saga Club går tabt.

Hvordan kan jeg anmode om en kopi eller sletning af mine persondata, og hvordan kan jeg indsende en klage?

I henhold til persondataloven i EU og Island kan du anmode om en kopi af dine persondata, hvis de databehandles af Icelandair. Du skal ikke betale noget for denne anmodning, medmindre den er klart ubegrundet og overdrevet. Icelandair gør alt for at besvare din anmodning inden 30 dage efter modtagelsen.Din anmodning skal være skriftlig og indeholde følgende oplysninger:

  • Dit navn, e-mail og postadresse.
  • Oplysninger om anmodningen:
  • Alle oplysninger, der kan hjælpe os med at finde de informationer, som er din anmodnings emne, f.eks.:
    • Bookingreference eller flynumre og datoerne.
    • Medlemsnummer i Icelandair Saga Club.
    • Din e-mailadresse, telefonnummer eller andre kontaktoplysninger.

 Vi kræver desuden, at du angiver:

  • Kopi af ID-legitimation udstedt af en offentlig myndighed, såsom dit pas eller kørekort. Det er nødvendigt, så vi kan verificere, hvem der har indsendt anmodningen.
  • Din underskrift og dato for anmodningen.
  • Såfremt du ansøger på en anden persons vegne, skal der foreligge en underskrevet fuldmagt fra denne person.

Send anmodningen til:

Data Protection Officer
Icelandair ehf.
Reykjavíkurflugvelli,
101 Reykjavík
Iceland

Du har også ret til at indgive klagen via Islands databeskyttelsesmyndighed. En klage kan ske nedskrevet til:

The Icelandic Data Protection Authority
Rauðarárstígur 10
105 Reykjavík
Iceland