Pingdom Check
U kunt zoeken op
|
Zoeken naar

Immigratie en toegangsregels

We willen niet dat uw vakantie doorbrengt in een luchthaven in een ander land voor het oplossen van tegenslagen met reisdocumenten. Dus neem even de tijd en bekijk deze onderwerpen met betrekking tot de douane en immigratie.

Vereisten voor Amerikaanse en Canadese staatsburgers die naar een Europees land in het Schengengebied reizen - Vrijetijds- of zakenreizen

  • Amerikaans of Canadees paspoort - ten minste 3 maanden na voorgenomen verblijf geldig
  • Tickets en documentatie voor de terugreis of om verder te reizen
  • Er is geen visum vereist voor een verblijf tot drie maanden (maximaal drie maanden verblijf in totaal gedurende een periode van zes maanden in de Schengenlanden samen)
  • Vaccinatie: geen vaccinaties vereist

De Schengen-samenwerking bevat momenteel 26 leden. Alle EU-landen lid zijn, behalve het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Roemenië, Kroatië en Bulgarije. EER-leden IJsland, Zwitserland en Noorwegen zijn ook Schengen-lid.

Vereisten voor Amerikaanse en Canadese staatsburgers die naar een Europees land reizen dat geen deel uitmaakt van het Schengen-verdrag. - Vrijetijds- of zakenreizen

  • Amerikaans of Canadees paspoort - ten minste 3 maanden na voorgenomen verblijf geldig
  • Tickets en documentatie voor de terugreis of om verder te reizen
  • Er is geen visum vereist voor een verblijf tot zes maanden
  • Vaccinatie: geen vaccinaties vereist

Personen die op zoek zijn naar werk in Europa of daar willen studeren, dienen contact op te nemen met hun dichtstbijzijnde ambassade of consulaat.

Vereisten voor niet-immigranten die naar de VS reizen - Vrijetijds- of zakenreizen

  • Paspoort plus geldig visum - ten minste 6 maanden na voorgenomen verblijf geldig
  • Paspoort die ten minste 6 maanden na het beoogde verblijf in de VS geldig is - met uitzondering van burgers van landen in de zogenaamde 'Six-Month Club', die alleen een paspoort nodig hebben dat geldig is voor de beoogde verblijfsperiode.
  • Vaccinatie: geen vaccinaties vereist

Visa zijn niet vereist als er onder het ONS Visa Waiver Program wordt gereisd en er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Heeft met ingang van 26 oktober 2004 een Machine Readable Passport (MRP)
  • Reist voor privédoeleinden of zakelijke doeleinden
  • Is geen immigrant
  • Blijft maximaal 90 dagen of minder
  • Voldoet aan alle voorwaarden van het Amerikaanse Visa Waiver Program
  • Heeft een ticket voor de terugreis of om verder te reizen

Ga voor meer informatie naar de Amerikaanse douanedienst.

Samenvatting van vereisten voor toegang volgens het Visa Waiver Program (VWP)

Om de VS binnen te gaan volgens het VWP moeten reizigers:

  • Staatsburger zijn van het betreffende land
  • Een geldig door een machine leesbaar paspoort (e-paspoort) hebben dat is uitgegeven door het in aanmerking komende land
  • Toegang vragen voor een beperkt verblijf tot 90 dagen of minder voor zakelijke of toeristische doeleinden.

Het verblijf van VWP-reizigers kan niet worden verlengd tot langer dan 90 dagen, en kan niet worden toegevoegd aan een nieuwe verblijfsperiode.

Aanvullende informatie is te vinden op de website van de US State Department.

Elke passagier die niet voldoet aan de bovenstaande vereisten heeft een visum voor niet-immigranten nodig om de VS binnen te komen, of neemt het risico dat de passagier de toegang wordt geweigerd bij aankomst en een aanzienlijke geldboete wordt opgelegd.