Förbättra med Class Up

Berättigande

Endast vissa flygningar är berättigade till Class Up uppgraderingar.

Om ditt flyg är berättigat får du en e-post med en länk till budgivningswebbplatsen 10 dagar innan din resa börjar.

Du kan också kontrollera om du är berättigad genom att besöka Icelandairs webbplats och skriva in ditt namn och bokstavsreferens som består av sex tecken under Min resa.

Passagerare som köpte biljetter med Saga-poäng är berättigade till en Class Up-uppgradering.

Övriga alternativ för en uppgradering

Class Up-tjänsten är endast tillgänglig online. Den är inte tillgänglig på flygplatsen.

På flygplatsen kan det vara möjligt att köpa en konventionell uppgradering, beroende på tillgänglighet.

Pris för budgivningen

Det kostar inte något att lämna ett bud för en uppgradering med Class Up.

Passagerare måste ange sina kreditkortsuppgifter när de lämnar ett bud på en uppgradering, så att kortet kan verifieras. Budbeloppet debiteras endast om en uppgradering tilldelas.

Saga-poäng kan användas för att lämna bud på en uppgradering på samma sätt som när ett bud görs med ett kreditkort. Innan du lämnar ett bud, välj om budet görs med hjälp av ett kreditkort eller Saga-poäng. Om du väljer att använda dina Saga-poäng för att lämna ett bud, logga in med din e-postadress eller Saga kortnummer och Saga Club lösenordet. Bekräfta sedan ditt erbjudande som du vill göra med Saga-poäng. En betalningsmetod när pengar och Saga-poäng kombineras är inte tillgänglig när du lämnar ett bud för en uppgradering, bara en betalningsform ska väljas.

Observera att Frankrike och Storbritannien tar ut extra skatter för Saga Premium flygbiljetter. De extra skatterna betalas av passageraren och beräknas som en del av uppgraderingsbudet.

Flygsegment

Inbjudan för budgivningen är uppdelad i flygsegment. Passagerare behöver inte lämna in ett bud på alla segment av en resplan. Det är möjligt att lägga olika bud för varje flygsegment.

Resa med andra

Budbeloppet gäller per passagerare, per flygsegment.

Om en bokning gäller för mer än en person, gäller även inbjudan för uppgradering för alla i den bokningen. Så, ett par eller en familj som är registrerad på samma bokning kommer att inkluderas i inbjudan att bjuda på en uppgradering.

Den passagerare vars namn anges först i bokningen kommer att få e-postinbjudan att delta i Class Up.

Om inte alla i din bokning skulle vilja delta i Class Up är det möjligt att dela en bokning innan du lämnar ett bud. Observera att ett bud måste lämnas in minst 42 timmar före avgång.

Lämna ett bud

Det är inte möjligt att ringa till Icelandair för att lämna ett bud. Ett Class Up bud måste lämnas in online.

Ett uppgraderingsbud kan lämnas in upp till 26 timmar före avgång - så länge tjänsten är tillgänglig.

Det kostar inte något att lämna in ett uppgraderingsbud. Om uppgraderingen tilldelas debiteras budbeloppet från passagerarens kreditkort.

Ändra eller annullera ett bud

Det är möjligt att ändra eller avbryta uppgraderingsbudet genom uppgraderingssystemet upp till 42 timmar före planerad avresa, så länge som budet inte har godkänts. Tillgång till uppgraderingssystemet är möjligt via systemlänken som visas i det e-postmeddelande som inbjuder dig att delta i Class Up.

När budet har godkänts är det inte möjligt att ändra eller annullera.

Val eller avslag på ett bud

Det finns många faktorer som avgör om ett Class Up bud godkänns. Huvudfaktorerna:

• deltagande av andra passagerare bokade på samma flygning
  • det belopp du är villig att betala för uppgraderingen.

Passagerare som lämnar ett bud kommer att få en e-post minst 26 timmar före avgång, vilket meddelar om deras bud har godkänts.

Separata meddelanden skickas för varje flygsegment som man lade bud på.

Ändra eller annullera en bekräftad uppgradering

Efter att man har fått en uppgraderingsbekräftelse är det inte möjligt för en passagerare att få en återbetalning. Det belopp som budet för uppgraderingen var på kan inte fungera som betalning för en uppgradering på ett annat datum.

Instanser där uppgraderingar kan återbetalas:

• om flygbolaget omdirigerar eller annullerar flygningen
  • Om passageraren köpte avbokningsförsäkring med sin ursprungliga biljett och presenterar ett läkarintyg

Biljettvillkor

Om ett uppgraderingsbud blir godkänt, kommer biljettvillkoren att vara samma som för den ursprungliga biljetten som köpts, i form av avbokningsavgift, bytesavgift, minsta och maximal vistelse och andra begränsningar.

Sittplatsalternativ

Om ditt bud för en uppgradering är bekräftat kommer du att kunna välja ett säte i Saga Premium med Hantera bokning på Icelandairs webbplats. Du kan också välja ett säte under online-incheckningen. Alternativt kommer du att bli tilldelad ett säte av personalen vid Saga Premium disken på flygplatsen.

Saga-poäng och Class Up

Passagerare som köper biljetter med Saga-poäng är berättigade till en Class Up uppgradering.

Saga-poäng intjänas inte in på uppgraderingskomponenten för en Class Up flygning.

Regler och villkor

Läs igenom hela regler och villkor för Class Up.